szabadtéri áruátvétel

Új üzleti ötlet boltok, webshopok számára

Te is érzed, hogy a vásárlók kezdenek távolságtartók lenni? Szeretnéd biztonságosabbá tenné a munkát a dolgozók számára?

szabadtéri áruátvétel

Szabadtéri, érintésmentes áruátvétel

Egy nagyszerű ötlet, alkalmazkodik a jelen helyzethez. Ajánld fel a vásárlóidnak a szabadtéri, érintésmentes áruátvételt. A vírus miatt kész tortúra a bevásárlás:

Vásárlóként: leparkolsz, maszkot húzol, bemész (megfogod a kilincset) bent kezet fertőtlenítesz, zárt térben vagy, kapcsolatba kerülsz idegen emberekkel, átveszed az árut, fizetsz, kijössz, megint megfogod a kilincset, előveszed a slusszkulcsot, berakod a holmit, megint kezet fertőtlenítesz és végül távozol.

Dolgozóként: Vevő érkezik, kapcsolatba lépsz idegen emberekkel, megkéred, hogy fertőtlenítsen kezet, odaadod az árut, elveszed a pénzt vagy használod a kártyaterminált, pénztárgépet, vevő elmegy, fertőtleníted a kilincset, a pénztárgépet, kártyaterminált, kilincset és a saját kezedet.

Ugye milyen komplikált és hosszadalmas? Ráadásul nem lehetsz benne biztos, hogy mindent jól és alaposan csináltál. Én legalábbis mindig ezt érzem, pedig tényleg nem vagyok extrán ráfeszülve. De fő a biztonság a magunk és a vásárlóink számára.

Ezért találtuk ki az érintésmentes, szabadtéri áruátvétel t.

A webshopban létrehoztunk egy új szállítási módot erre. Ha a vásárló ezt jelöli meg, kártyával kifizeti a rendelését, mi visszaigazoljuk és időpontot egyeztetünk az átvételre. Az előre megjelölt időpontban várjuk a vevőt az összekészített csomaggal. Abban a kellemes helyzetben vagyunk, hogy az üzlet előtt ugyan parkolóhelyet nehéz találni, de egy pillanatra mindig meglehet állni a forgalom akadályozása nélkül. Kivisszük a kész csomagot, ha a vásárló lehúzza az ablakot vagy kinyitja bentről a csomagtartót, ki sem kell szállnia, már mehet is tovább.

Nyilván nem szívesen tesszük ezt, mert így nem tudunk kicsit beszélgetni, személyes kapcsolatot kialakítani, de majd ha vége ennek az őrült periódusnak, bepótoljuk.

Természetesen nem zártuk ki továbbra sem a bolti áruátvételt és a személyes vásárlást is, hiszen nyitva vagyunk.

Ugye milyen egyszerű ötlet? Nagyon jó lehetőség arra, hogy a vásárlók bizalmát növeld, illetve megőrizd. Az ilyen apró dolgokkal tudsz versenyelőnyre szert tenni a multikkal szemben.

További ötletekről olvashatsz ebben a blogbejegyzésben.